Arkiv

» maj 2015 (1)
» mars 2015 (1)
» november 2014 (1)
» juli 2014 (1)
» mars 2014 (1)
» januari 2013 (1)
» november 2012 (1)
» oktober 2012 (1)
» augusti 2012 (2)
» juli 2012 (3)
» juni 2012 (3)

visar: arkiv för maj 2015

tisdag 26 maj

Äntligen föl!

Inget är som väntans tider. Cirka 17 dagar över tiden, den 16 maj, anlände hon den lilla fina flickan Långåsens British Queen undan vår Långåsens Emilia som är dotter till stamstoet Powysvalley Desdemona. Pappa till Queen är den högt meriterade hingsten Parkhurst Flash Harry, premierad med 43 p och tävlad i medelsvår körning. Queen är kanske det sista föl som Harry får, i alla fall i Sverige, då han nu är såld till Norge och är 21 år. Emilia var det enda stoet som betäcktes (seminerades) i fjol.

Liten.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mamma Emilia tar mammarollen med sådan ro och är en väldigt duktig förstföderska. Allt fixade hon själv ute men någon efterbörd hittade vi aldrig. Lite oroligt först eftersom en märr inte mår bra av kvarbliven efterbörd så vi fick tempa henne för säkerhets skull första dygnet men hon fick aldrig någon feber så förmodligen hade moderkakan blivit mumsig måltid för någon räv eller korp. 

                                                                                                                                                                                                

liten_till.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alla våra ston har sina olika teman på sina föls namn. Emilia har sitt egna tema - potatissorter! British Queen (snöboll svenskt namn) fick då första stoet heta. En favoritsort. Hade det blivit en hingst hade namnet också varit givet - potatisen framför andra - King Edward. Vi spar det tills det kommer en gosse. Hundra potatissorter finns det i Sverige i alla fall så det ska nog räcka till.

 

Långåsens British Queen ska stanna på stuteriet, det är klart i alla fall. Dels är hon efter en hingst vi längtat efter att få använda, med bra exteriör och psyke. Han kom till Sverige som 12-åring, tror jag det var, då var han inte riden eller körd. Några månader senare vinner han i MSV körning och är premierad med 43 p exteriört! Han har god stam och nu till åren och kommer kanske inte att användas i avel mera. Emilia är diplomsto med 42 p men man vet aldrig om det blir några mer föl överhuvudtaget, vad som helst kan hända, och det är inte heller givet att det blir något mer svart sto. Genom Queen har vi säkrat framtiden och fortsättningen på mormor Desdemonas gener här på Långås! Så vi är riktigt riktigt nöjda!

Harry.jpg Håll tillgodo med pappa Parkhurst Flash Harry RWD 34!

Kommentarer: 0 Permalänk

 
stäng