Arkiv

» maj 2015 (1)
» mars 2015 (1)
» november 2014 (1)
» juli 2014 (1)
» mars 2014 (1)
» januari 2013 (1)
» november 2012 (1)
» oktober 2012 (1)
» augusti 2012 (2)
» juli 2012 (3)
» juni 2012 (3)

visar: arkiv för september 2013

tisdag 17 september

Vad som sig under året tilldragit

Det är konstigt vad det kan vara svårt att få till uppdateringar här på denna sida, tiden bara flyger iväg! Får försöka sammanfatta litegrann nu ändå.

 

Vintern var lång och hård, den tog ganska hårt på den gamla cobmärren Desdemona och jag tänkte att det kanske bara blir denna sommaren också för henne. Men med värmen och med gräset blev den stela kroppen uppvärmd och pigg igen så hon får hänga med ett tag till!

913194_10151552565746237_811052736_n.jpgVi är nästan på samma nivå, jag o Desdemona, lite stela men har ändå rätt så god kondition när vi fått igång systemet.

 

 

Jag opererade ju mig för diskbråck den 18 juni med två månaders konvalescens och bestämde mig då för att lämna 5-årige cobvalacken Sheridan till Anna Stewart för träning några månader så att han inte stod här i hagen o bara blev lat. Vi höll ju på med inridningen av Emilia och så hade ju Lovisa Casablanca att träna också, så det var fullt nog. 

 

Casablanca var i mycket god kondition i början av sommaren och Lovisa och hon var på ett givande träningsläger hos Anna Stewart i juni. De debuterade också i ett dressyrprogram med bedömning utav domare Christina Hansen, med godkänt resultat. Vi såg en härlig och utvecklande sommar framför oss. Tyvärr slutade det roliga där. Några veckor senare small det i hagen! Om och hur och varför kan man grubbla ihjäl sig på, men jag tror så här: Pawnee, Casablancas mor, kom till oss för sommarbete (bor ju i Alingsås numera). Vi hade hästarna i två mindre grupper till en början, men av rutiga o randiga skäl släppte vi ihop allihop i en enda stor flock efter en tid. Emilia och Casablanca som gått ihop fram tills nu började plötsligt göra upp om rangordningen, förmodligen när Pawnee kom in i flocken, då hade deras cirklar rubbats. Casablanca som är äldre, ville väl behålla sin position men Emilia som nu blivit tre och dessutom är dotter till ledarstoet tänkte inte låta sig sättas på plats så sammandrabbningen var ett faktum.  Båda fick skador på sitt högra bakben. Emilias sår var djupt och fult och blev infekterat men satt på ett bra ställe så efter två veckors boxvila var hon ok. Casablancas sår var djupt men fint men satt på ett väldigt dumt ställe. Boxvila, antibiotika i flera omgångar, smärtstillande, röntgen och ultraljud som berättar att hon har en gaffelbandsskada. Här blev konvalescensen betydligt längre. 6-12 månader. Så kan det gå! Plötsligt blev Lovisa utan häst och allt blev väldigt annorlunda.

casalager.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På nästa träningsläger hos Anna Stewart fick Lovisa förutom att låna Annas hästar rida Sheridan och hon ställde även upp på honom i ett lätt dressyrprogram för domare Christina Hansen. Det blev mycket beröm så man kan säga att de gjorde en bra debut. 

Sheridan har för övrigt fått en riktigt go vän i Olivia Sjöö. De passar varandra som handen i handsken. Jättekul! Olivia är 14 år och har ridit Sheridan under sommaren o även nu in på hösten.

 

När ens uppfödningar hamnar hos rätt folk som kan använda dem på ett bra sätt, då blir man som uppfödare så glad! Vi var och hälsade på Långåsens Black Cassio och Långåsens Brabantio som ägs utav Inger Sköldén på Sköldéns Hästekipage och Limousine. Båda Desdemonasönerna rids och körs hos Inger. Så här fina är de!

540105_405776209533973_1569613846_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brabantio till vänster och Ingers Oldenburgare Macco till höger


C4.jpg

 

 

 

 

 

Här har vi Cassio till vänster och  Macco till höger.

 

Den dagen som trots allt tagit priset hittills i år är den 7 september. Hannah Andersson visade sin hingst, Långåsens Muskot, i Uddetorp och erhöll Guld och 41 poäng! Muskot är Casablancas första son och efter Kokkedals Impression. Muskot är nu 2 år och en jättefin hingst som absolut är värd att spara.

                                                                                                                                                                                                  

1174363_605576542828330_1359277685_n.jpgMen inte nog med roligheter denna dag! Utan större förväntningar men ändå med en förhoppning om att Emilia skulle kvalitetsbokföras som åtminstone Klass 1 häst, åkte vi på 3-årstest i Mullsjö. Emilia var underbar! Som den drottning hon är visade hon upp så självsäkert och med sådan utstrålning vad hon kan. Tårarna kom när hon erhöll 42 p Avelsdiplom, 50 p Gångartsutmärkelse och 49 p Hopputmärkelse! Team Andersson/Svartholm gjorde det igen. För 4 år sedan var samma gäng och visade Långåsens Casablanca (40 p Avel, 49 p Gångarter och 52 p Hopp!) Två av två behållna egenuppfödda ston har  Triss i diplom!

Kan inte vara mer än nöjd!!!

 bild.JPG

Kommentarer: 0 Permalänk

 
stäng