Arkiv

» maj 2015 (1)
» mars 2015 (1)
» november 2014 (1)
» juli 2014 (1)
» mars 2014 (1)
» januari 2013 (1)
» november 2012 (1)
» oktober 2012 (1)
» augusti 2012 (2)
» juli 2012 (3)
» juni 2012 (3)

visar: arkiv för januari 2013

torsdag 10 januari

Liten årskrönika

 

cassher.jpg                                                                                                                           2012 kommer att gå till historien vad gäller antalet begravningar som vi har varit på. Det började tidigt på året med svärfar som var sjuk i sina njurar och dialys kunde inte hjälpa honom. Men strax före svärfars bortgång blev hans bror, Anders farbror, också allvarligt sjuk och de  hamnade märkligt nog båda två på samma lasarett. Innan brodern kördes ner för operation tog bröderna ett farväl på svärfars rum på sjukhuset och en tid efter operationen lämnade farbror Nisse jordelivet. Så hade de genom tiderna följts åt de båda bröderna, och följdes åt  också den sista biten över gränsen.  På vår yngste sons födelsedag den 8 mars, drog farfar (svärfar) sitt sista andetag. Den dagen begravdes också min morbror, så beskedet om att svärfar snart skulle sluta sitt jordeliv nåddes vi av när vi precis hade kommit ut ur Bollebygds församlingshem efter minnesstunden av min morbror.

 

När min käre svärfar begravdes var Anders morbror med på den begravningen, men samma natt eller natten efter drabbades han av en aortablödning, opererades men fick sluta han också ca 3 veckor senare. Fjärde dödsfallet på bara ett par månader.

 

Inte nog med detta. Jag har tidigare i bloggen berättat om min goda och nära vän Ingegerd som fick gå bort alldeles för tidigt i cancer och som lämnat ett stort stort tomrum efter sig. In i det sista levde hon livet och vi tog en sista ridtur tillsammans tre veckor innan hon somnade in i början av sommaren. I sommar har ytterligare en kär vän som betytt väldigt mycket för mig fått lämna jordelivet. Även hon pga cancer. Birgitta var den djurkära och jordnära kvinnan som lärt mig mycket om framför allt hundar och som jag haft mycket roligt ihop med. Jag var många år yngre än henne men följde henne på ridskolan där hon red, på brukshundsklubben, hundutställningar och i alla möjliga sammanhang som oftast hade med djur att göra. Båda dessa mina väninnor fick avsluta sina jordeliv alldeles för tidigt men lika värdigt som de levat, och saknaden och tomrummet är stort även om minnena är enbart ljusa! 

 

 

Flera av våra nära vänner har varit allvarligt sjuka så ett tag undrade man vad som egentligen skedde runt omkring oss. Glädjande nog har hjärtklaffsbyten och levertransplantationer lyckats och vi gläds med dessa våra fina vänner att livet och kraften fått återvända! Jag vet att många fler ändå i bekantskapskretsen genomgått omvälvande och stora saker i sina liv under 2012, och det finns också stor, mycket stor anledning till tacksamhet.

 

 

 Året har gått rasande fort

 

 

La.jpg                                                                                                                                                                                                        

På hästfronten har det skett några förändringar. Alcon är såld och Pawnee flyttade närmare sin nya ägare. 

 Vi har haft två jättetrevliga ridläger här och en träningsdag, och Lovisa har också varit borta på ridläger och lite andra hästutflykter. Själv har jag ridit rättså mycket på min kära gamla märr Desdemona och ofta tillsammans med kära kompisarna Bitte och Anki. 

 

 cas.jpg

 

 

 

 
 

                                                   På senhösten fick jag ett nytt mycket strort diskbråck och det har ställt till det ordentligt för mig under hösten och vintern men i skrivande stund känner jag mig mycket mycket bättre. Vi har firat en underbar jul och ser med tillförsikt fram emot 2013! 

 

 

Kommentarer: 0 Permalänk

 
stäng