Arkiv

» maj 2015 (1)
» mars 2015 (1)
» november 2014 (1)
» juli 2014 (1)
» mars 2014 (1)
» januari 2013 (1)
» november 2012 (1)
» oktober 2012 (1)
» augusti 2012 (2)
» juli 2012 (3)
» juni 2012 (3)

visar: arkiv för augusti 2012

torsdag 30 augusti

Superbra augusti!

Lovisa och Thea tog med sig Casablanca och Pawnee till Stewart Ranch för några dagars träning och sommarlovsmys. Pawnee som hade fått ryggproblem pga felaktig sadel bla var inbokad hos Anna Stewart för att dels få behandling av kiropraktor men också få hjälp att komma tillbaka och tränas i rätt form. Därför anlände så de båda hästarna och tjejerna dit den 6 augusti. stew.jpgDe roade sig också lite på egen hand har vi bildbevis på.  Den rosa och den coola....

 

Den 9 aug var det Pay and Jump i Nygård och Lovisa och Casablanca deltog.

38.jpg11-12 aug gick welsharnas riksutställning av stapeln i Lerum. I år hade vi inget att visa själva, antingen är det ridkondition på dem, eller så var de borta för utbildning mm, och ganska skönt att åka och titta utan häst faktiskt. Solen strålade och man njuter givetvis av att titta på en massa finputsade welshar! Anders hängde trots det mest vid grillen med Sture...

sa.jpg 

                                                                                                                                                      Vi gratulerar alla välförtjänta Guldmedaljörer och klassvinnare!    sas.jpg                                                    

Den 14-15 hade vi sommarens andra ridläger. Vi tyckte att sommarens första läger (1-2 aug) var grymt och detta var inte sämre! När det kommer så goa barn och ungdomar, när vädret bara är bäst och hästarna gör sitt yttersta, då kan det bara inte bli fel.R3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annie och Casablanca

R7.jpgR8.jpgEmbla och Alcon 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ebba och Mulle

R2.jpgAlcon, Tea och Embla i arla morgontimman

R15.jpgThea och Desdemona gör en dödsföraktande runda. Hon är inte lessen av sig när det gäller hoppning gamla Desdemona! Thea är orädd chaufför!

R14.jpgLovisa och Casablanca kör en 70-bana. Bra ridet!R28.jpg                                                                                               Sadelvård är ganska kul när man är många!

 

Tack alla för ytterligare ett lyckat ridläger! Ryttare, medhjälpare och andra stjärnor såsom Maria, Annette och ridtränare Jenny! Ni är värda er vikt i guld!

R5.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Till sist denna augustimånad hämtade vi åter hem Sheridan, som varit borta 5 veckor på ridutbildning, och Pawnee som rehabiliterats i 3 veckor, hos Anna Stewart. Tyvärr har jag inga bilder på Pawnee när hon reds av Anna samma dag som vi hämtade henne. Det är synd, för hon gick så jättesnyggt! Mjuk och ledig i kroppen med ett kanonfint steg, gick att ställa åt både höger och vänster och hennes framåtbjudning och följsamhet var enormt förbättrad! Kul!

 

Sheridan, min lille gullegosse, han har tränats i allt möjligt den killen dessa veckor. Även testat på livet som westernhäst -haha!  Han har drillats av Anna i paddocken också, rätt så mycket, så nu blir det skönt att komma hem och bara lufsa ut i skogen lite igen. 

484452_10151035741091089_1206712776_n.jpg

 

 

Augusti har varit en jättefin månad på många vis. Det har hänt mycket roligt med hästarna som man kan leva gott på ett tag nu. Kram alla goa vänner därute!                                                                                                                                                           bild2.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anna och Sheridan tar en dusch Tungan ute

 

 

Ps. Vi har också hunnit med en weekendsemester till Jula i Vara,  ;-)   Julita Gård, Löfsta slott, Ekenäs slott, Dufweholms herrgård, övernatta på Klefsta gård. Se Gamla Linköping, Cloettas butik, Norrköping och Kolmården. Ds

Kommentarer: 0 Permalänk

tisdag 7 augusti

Utbildning och ridläger

Så var det dags för Sheridan att få en extra genomkörare, han är ju 4 år och har haft lite soft liv det senaste. Dock har han ju ridits ut en del av Bitte Nordin, och en unghäst behöver man inte hasta med, men nu var det ändå dags för ytterligare ett steg. Vi valde Anna Stewart för uppdraget. En tjej med god förståelse för hur man jobbar med unghäst, och med bred kompetens. totto3.jpgLovisa och Bitte var med när vi hälsade på Sheridan efter en vecka hos Anna, och Sheridan som mest ridits i skog och mark under ett års tid hade nu hittat framåtbjudningen även i paddock. Både Lovisa och Bitte red honom och de var nöjda så långt. Sheridan är lättlärd men behöver ändå lite tid att smälta momenten. Ett par tre veckors intensivträning gör honom gott.

 3a.jpg

Ett par tre dagar före första planerade ridlägret stukade Lovisa foten vid en oplanerad avsittning från Casablanca och eftersom Lovisa är en ovärderlig hjälp vid dessa sköts det första lägret upp. Efter en dryg vecka kunde vi genomföra Läger nummer 2 (som nu blev nr 1) och där var Lovisa själv deltagare. Det var ett härligt gäng med ungdomar och hästar som deltog. Förutom våra egna kom det ju några återvändande uppfödningar/tidigare ägda hästar såsom L. Cassio och L. Brabantio samt Alcon. Signes goa lilla Mulle har ju varit med förr och gör ingen fluga förnär och är även han en kär återvändare. Roligt var också att ha Tippen med i hoppning och dressyr. 

 

 215581_344316805651513_891532966_n.jpg3.jpg

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

Vi hade tur med vädret och ett intensivt program. Första dagen individuell dressyrlektion med Jenny Svartholm. Efter bad och lunch fick alla också rida varsitt dressyrprogram. Dag 1 hann vi också med den traditionella hopptävlingen, i år gick deltagarna två rundor på tid och bäst av de två räknades. Många gick faktiskt bäst första rundan och resultatet blev:

1a  Louise Sköldén på Långåsens Black Cassio och tiden           00.29.04

2a  Lovisa Andersson på Långåsens Casablanca och tiden       00.35.15

3a  Tea Olanders på Tippen och tiden                                                00.44.19

4a  Thea Naurin på Powysvalley Desdemona och tiden             00.46.01

5a  Signe König på Mulle och tiden                                                     00.49.02

6a  Embla Backman och Alcon på tiden                                            00.51.70

7a  Louise Sköldén på Långåsens Brabantio och tiden               00.40.69 men med 4 fel 

 

 

 4.jpg

 

Dagarna varvades med fika, mat, bad, bastu, tävlingar mm. Innan det var dags att krypa till kojs på loftet blev det sen middag, godis och lite kortspel.

 

21a.jpg

 

 

Dag 2 startade med frukost och två timmar teori. Fokus på utfodring, avmaskning och fång. Sedan bar det av på en längre uteritt med grillning av hamburgare på programmet. Värmen var inte att klaga på och många var trötta men ändå taggade för en gymkhana när vi kommit hem igen. I gymkhanan är det hästvänlig ridning som gäller naturligtvis och samarbete mellan lagkamraterna. De båda T(h)eorna bjöd på de bästa skratten! Thea fick Cassio att gilla läget extra mycket så han drog en bockgalopp i ren eufori och Thea satt givetvis som klistrad på ryggen trots att det var barbacka. Den andra Tea gick så in för tävlingen ( att hoppa av och hämta spö på marken för att sedan hoppa upp på hästen igen och rida tillbaka till utgångsläget) att hon glömde att hålla i hästen när hon var på marken så Mulle passade på att smita ur paddocken! Sedan öppnade sig himlen och regnet öste ner och det var hela finalen på lägret men gjorde absolut ingenting! Tack alla som hjälpt till och Tack alla vuxna som ställt upp på olika vis med hembakat och annat smått som stort: Annette, Erika, Maria, Karen-Helle och Inger! 

 2a.jpg

 

 

 

 

Kommentarer: 0 Permalänk

 
stäng